Wij zijn verhuisd! Ontdek onze nieuwe showtuin aan de Marsweg 6 in Ane.

Case: Weed Free Service

2D Uitleganimatie

Animatie laten maken?

CASE: Weed Free Service

In deze case trappen we af met het eindresultaat van het animatietraject met Weed Free Service (WFS). Daarna nemen wij je stapsgewijs mee in het proces, vertellen we over de benodigde ingrediënten en delen we het behaalde resultaten van de animatiefilm. Een smaakvol project om je vingers bij af te likken, maar oordeel vooral zelf!

animatie-laten-maken-u-nited-marketing-1

Opdrachtgever

WFS is specialist in het bestrijden en beheren van invasieve exoten. Dat wil zeggen dat zij als geen ander weten hoe je onkruid zoals de bekende berenklauw, Japanse duizendknoop of watercrassula de baas wordt en blijft. Ontzettend handig, maar wat is de reden dat WFS contact zocht met de marketingchefs van U-nited Marketing?

case-weed-free-service-u-nited-marketing-1

Doelstellingen

WFS wil met behulp van een uitleganimatie het generieke bestrijdingsproces van invasieve exoten snel en laagdrempelig uitleggen om dit vervolgens te promoten bij de doelgroep. Ook is de animatie bedoeld om de kijker een algemeen beeld te geven van de dienstverlening van WFS. Tot slot moet de animatie dienen als leadgenerator om nieuwe opdrachten te krijgen.

case-weed-free-service-u-nited-marketing-2

Doelgroep

Met welke doelgroep heb je maken bij de ontwikkeling van een uitleganimatie? In het geval van WFS is het overgrote deel werkzaam bij gemeenten, overheden of waterschappen. De animatiefilm moet mede daarom informatief en overtuigend zijn, en mag bovendien een kleine humoristische knipoog bevatten.

Ingredienten

Het grote voordeel van een animatiefilm is dat je in slechts één minuut een volledige boodschap compact kan verpakken. Dat heeft te maken tussen de wisselwerking tussen beeld en tekst. Een goede afstemming tussen deze twee elementen is een absolute must om een boodschap to the point te presenteren. Concreet geven we in de animatiefilm antwoord op de volgende kijkersvragen:

1. Welk probleem kan WFS oplossen?
2. Hoe pakt WFS dit probleem aan?
3. Hoe neem je contact op met WFS?

Elke animatiefilm moet een duidelijke call to action hebben. Als de kijker namelijk de tijd neemt om de film volledig uit te kijken, is de interesse groot en kan je hem of haar het beste direct een bepaalde richting op sturen. In het geval van WFS is dat de oproep om contact op te nemen via de website voor het uitdagen met een project vol invasieve exoten.

case-weed-free-service-u-nited-marketing-3

Resultaat

De animatiefilm van WFS heeft inmiddels een mooie plek op weedfreeservice.nl. Daarnaast is inmiddels ook een Engelse en Duitse variant ontwikkeld om de internationale markt mee te bedienen.

Op de social mediakanalen wordt de animatie volop ingezet via bijvoorbeeld YouTube en LinkedIn. De reacties online zijn lovend:

“Mooie overzichtelijk en begrijpelijke promofilm!”

“Professionele film ziet er goed uit”

“Ook actief in België?”

Recensie

Weed Free Service

“Weed Free Service is gespecialiseerd in milieuvriendelijke onkruidbestrijding en het bestrijden en beheren van invasieve exoten met de heet water methode. U-nited Marketing heeft dit voor ons binnen 59 seconden helder uitgelegd middels een 2D animatiefilm. Topresultaat!”

Ook uitleganimatie laten maken?

Ben jij overtuigd om net zoals WFS een animatie te laten maken? U-nited Marketing staat in de startblokken om jouw vraagstuk met twee handen aan te grijpen. Samen ontdekken we een unieke manier om jouw boodschap op smaak te brengen in een doelgerichte animatiefilm. De ingrediënten voor onze samenwerking zijn simpel: jij het vraagstuk, wij het antwoord. Laat weten met welke gedachten of ideeën jij rondloopt. Reserveer een tafel voor een goed gesprek door ons contactformulier in te vullen of geef ons een belletje. Wij nemen onze kruidmolen voor je mee. Samen brengen wij jouw boodschap op smaak!

© 2024 VEWO - Tuin & Erf - Alle rechten voorbehouden
KvK: 8431394 - BTW: NL 00863167196B01 - Algemene voorwaarden - Privacy & Cookies - Sitemap